Tuesday, October 04, 2011

It's just an exam!!


Exam.. Exam... Yeah, exam is just around da corner. Mujurlah kt corner.. klu dah masok center???

Preparation? Hmm.. ade r skeyt2.. Stakat nk buat bekal masuk dewan tu cukup r kowt.. But still nervous r. Pasal sape taw an, klu sgale bende yang aq bace tu x masok? Ngee...  (̃⊙.o 


Aq un x taw pe yg aq eksaited (spelling sbenar: excited) sngat psl exam SMU nie.. It's just an exam rite? Yes, it's just an exam. Not so important sgt cam SPM yg klu x pas bole tergugat mase depan (huh? really ke?).. But the main thing yg menyebabkan aq ase cam nak hantuk sakan kepale aq kat dinding ni is, trial aritu aq sorang jer budak kelas pertama yg dapat result dgn berjuta2 fail... huiii.. ade ke patowt... Sampai bergaduh aa ngan parents aq psl markah 'lawa' sgt...


So, nak x nak t'pakse ar aq knock myself out utk exam nie.. Kne bg attention 110%. Ala, just 2 weeks jer.. bukan lame un an.. :p !!


Hapehapepown.. exam exam gak. Exam aq tu biar ar dlu... Nie cek ade nk tegoq satu pkare pasai perangai exam2 candidate nie...


Usually an, bile kite nk mnghadapi exam msti kite akn bz gile2.. Dah x hengat dunia da. Kalau buleh gelpren2 un pakat tolak tepi jerk...


Namun ade sgelintir umat nie yg dek krn terlalu bz dgn exam smpai dye terlupe yg dye senanyer dlm menghadapi exam tu dye sedang menghadapi exam laen.. Huh? <--- (What's he talking about?)


Pening? Gnie r.. Sumtimes ade sstgh org yg terlalu bz dgn exam. Sampai x makan, x minum, x tido. And lagi terok, ade yg sampai waktu solat un aci taram jerk.. Yang x solat langsong un ader...  ⊙.☉ ?


Ingatlah yer sedare sedari.. dalam anda menghadapi exam nie anda senanyer sdg menghadapi exam yg laen gak.. Exam dgn Allah Ta'ala.. Ya,  the biggest exam 4 ourselves is our life. Exam amali yang akan di'mark' oleh 2 malaikat di kanan kiri kite. Jgn dek krn kite terlalu mengejar keputusan 'flying colours' utk exam dunia, tersenyum bangge bile dipuji cekgu or lecturer, tapi di akhirat nnt.. straight zero. Mahukah kita lihat slip result exam kita kt sane nnt penuh dgn 'red-mark' di hadapan Raja Sekalian Alam?


So.. exam2 gak, solat jgn lupe.. N most important, dlm kite berusaha stiaselah kite berserah dan bertawakal kpd Allah. Dialah maha Pemberi kejayaan.. :p


"A stitch in time saves nine"
Jangan stress sgt sude!!!
p/s: Kepada hadek2 f3 yg sdg menjalani PMR.. gud luck der... All da best...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...