Wednesday, July 06, 2011

Guru Oh Guru!!!

Klu kowank bace post nie msti kowank igt sok hari guru an? Weyh, hari guru 16 Mei ar... Hahah

Tapi, senanyer mane ade Hari Guru segala bagai nie.. Sbb hari2 adelah Hari Guru... Xkn cume sehari jer kite nk hargai guru2 kite sdangkan diorg mendidik kite berhari-hari... betul tak?

Sesungguhnya, merekalah yg stiase komited utk terus mendidik kta, menjadi seorang insan yg berguna. Biarpown prangai kowank sejibik mcm berok, tp die x pena letih dan lelah nk didik korg supaye menjadi berok yg berevolusi (mengikut teori Darwin ar.. tp aq x ngaku.. hak2).

Jadi, post nie khas bwat guru-guru yg membaca blog aq nie...

Thnx Ustaz dan Cikgu krn mendidik saya. Jasa kalian mmg x dpt ku balas. Walaupown dgn 2 buah candle light dan 2 buah brooch Made In Korea tu (ceh.. ade nada riak d situ), mmg jaoh agy nk balas jase kalian yg seluas Lautan Pasifik tu..

Ustaz dan Cikgu, andai kate anak murid mu ini ade melakukan silap salah, di sini saya nk mintak hampun mintak maap sejuta kali maaf. Klu ade markah yg merah2 tu mintak maap la sesangat, especially Add Math.. Bukan hape, cikgu ajar sedap dah, cume si penerima ni bingai skeyt. Ntah ade fius mne2 t'cabut ke..

Ustaz dan Cikgu, halalkanlah ilmu yg kalian ajar slame nie. Klu x, tak berkat ilmu tu alamat merempat tepi jalan je la saye nie...

Ustaz dan Cikgu, doakanlah kejayaan kami. Krn kejayaan kami tidakkan lengkap tanpa doa kalian. Kalian pelengkap kpd usaha kami.

Ustaz dan Cikgu, lps bace post nie harap2 tolongla bagi markah lebih utk Trial Exam SMU nanti yer... Bukan hape, klu markah sy down pasnie terok ar kne jawab dgn mak ngan abah... (Laa.. nak bodek rupenyer..)

Akhir kate, smoge ustaz dan cikgu sentiase dilimpahi dgn rahmat dan maghfirah-Nya sepanjang masa... Kami anak2 murid kalian stiase akn mndoakan kalian...

Kamsahamnida... Gracias... Arigatou..

Menjadi MC semasa HG 2011 un da kire hadiah an...

Anugerah Guru Dedikasi 2011.. Ust Roslimin

Anugerah Guru Baru Paling Popular, Sifu Mun'im

Anugerah Guru Paling Baik, Puan Ilyati

Anugerah Guru Mithali 4 tahun berturut-turut, Ust, Lan

Anugerah Guru Lelaki Paling Hensem, Ust Qahar (xde gambar)

Anugerah Khas Guru Paling Sporting (plajar2 form 4 bwat sdiri..)
Puan Rabihah Mustafar

Sajak Hari Guru 2011 yg x sempat dibaca...

Guru,
Kau ibarat mancis buatan Jepon,
Geserannya mengeluarkan api,
Nampak tak sakit,
Penat dan lelah disusuk rapi,

Guru,
Kau ibarat minyak gas,
Andai bara arang nak mampos,
Jiruslah dgn begitu deras,
Gerenti api marak sekaligus,

Guru,
Kau ibarat lilin basah,
Tiada cahayamu manusia gelisah,
Walaupun kau x sekering sediakala,
Kau tetap nak menyala

Guru,
Kau ibarat lampu kereta Persona,
Menyuluh jalan jalan yg berliku
Andai engkau terpadam di mana2
Baktimu tetap di hatiku...

Sajak ditulis oleh Sifu Mun'im Mansor dan di cnp oleh aq.. haha

4 comments:

sifu im said...

cet...camne sajak boleh terlepas kat cni neh??hahaha..

ramai peminat nk tngok guru pling kacak ni..tapi x dok dale gmbar la plak..haha

Naz Roll said...

xde koleksi... hahaha

Ila Aqilah said...

sejuk hati cikgu ustaz membaca ni..hehe

Naz Roll said...

harap2 ar.. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...