Saturday, March 19, 2011

Halalkan Telefon bimbit!! Hehehe....

(Nota : Artikel ini ditulis bagi membalas kenyataan our dedicated sifu.. Ust Mun'im (haha...) dlm artikelnya bertajuk Haramkan Talefon Bimbit... Hak3)

Ahhh.. pagi yg mendung... muram jer rase. Semuram muke budak2 MTS yg akan pulang ke asrama pd hari nie (rujuk artikel bawah..). Haha, nasib kowank ar.. Aq balek esok.. Da dpt lesen besar Ust Lan (ketua warden) agy, (erk, lesen besar ke??), See u guys esok yerk.. Hahaha.....

Bile aq bukak jer blog aq.. aq tgk sumer blog2 yg aq da follow. Ade x yg da update? Haha.. ade satu yg menarik minat aq. Blog my sifu.. Ust Mun'im, ats jase dye ar aq knal dunie blogging nie.. wa salute u sifu (bodek jer nie.. hak3).


Blog sifu.. Haha.. Menarik nie.. jom terjah amai2....
(klik sini)



Haha, ni lah sifu.. Hensem orangnyer.. Untung sape nk bwat beliau jadi menantu...



Ade satu artikel beliau yang menarik perhatian. Artikel yg bertajuk Haramkan Talefon Bimbit ..... Haha... agk pedas bunyinyer.. Ini adelah sedikit sedutan dari artikel beliau....

Yee.. sebutkan pasal skima.. alang-alang pelajar-pelajar yang baca blog saya ni.. saya nak warning awal-awal.. buka sekolah esok, jangan pandai-pandai nak bawak tepon er.. no fon korang, semua saya ada.. siapa salah?? salah korang gak yang bagi no fon kat saya..

Andai kata saya miss call no kalian, tapi x di off, bermakna anda bawak tepon anda.. kalau dapat tepon tu kt saya, tau la saya buat camne kt makwe2 korang lam tepon tu.. saya x nak sebutkan siapa orangnya..tapi ada la di antara korang, yang saya dapat cekop fon tu..

Korang mesti nak tau kan ape saya buat??haha.. memang lucu gila la..saya, ustaz kohar, ustaz kamil, ustaz ali and the geng buat benda yang paling cool.. saya anta msg dekat makwe dia dan cakap yang "kita putus sampai cini.."

Pompuan tu tnya kenapa tiba2 nak putus, saya reply la yg "sebelom ni, nak permainkan wanita je"..last2 pompuan tu cakap kt kakak dia..kakak dia ape lagi, anta msg la marah2 kt tuan punya tepon tu..

Siap membebel cenggini la " heiii.. awak ni kenapa buat adik saya camni??adik saya merah mata menanggis..adik saya tiap2 hari cite kt saya yang awak ni baik..tiba2 awak buat camni.." haha.. xleh blah ayat novel..last2 saya balas sepatah je.."ade saya kesah"..memang bengang gila la kakak pompuan tu..haha.. saya pon heran, kenapa la pompuan tu cakap tuan punya fon tu baiikk..haha.. menyampah aku dengar..hehe

Haha, amaran keras tuuu....

Tapi ustaz, sekolah kite ade agy satu peraturan di mana pada Kod 16.1.1 (merepek jer nie.. jgn cayer.. hahah), di mana bagi pelajar yang tinggal di luar Kelantan adelah dibenarkan membawa hanset ke sekolah utk kemudahan mrk naek bas nnt dgn syarat hanset itu disimpan di rumah warden dan boleh diambil semula pada hari nk balek... See.. Haha...

Nampaknyer mmg beruntung lah pelajar2 luar Kelantan nie. So ustaz xleyh rampas ar fon saye (x rampas un, dok uma warden. Same jerk an.. Haha). 

Nota kaki: Bagi pelajar2 yg rase nk simpan henset dlm dorm tu.. Harap lupekan la niat 'suci' kowank tuu.. Kang x psl2 jadi cam pe yg ust kate.. Wahaha.....

P/S: Sekadar gurauan.. Harap maaf yer ust.. N jgn promote saye cam ust promote fitri sani plak yer... Hahaha (evil laugh!!!)

Pehh.. henset aq ar.. hahaha..
Info Tambahan (updated 2.09 pm 19 March 2011):  Perhatian kepada 22 org ahli nasyid yg lulus pemilihan saringan ari tu... Pada hari ahad ini akan diadakan pemilihan utk Wakil Sekolah... Diharap sume bersedia dan buat yg terbaik utk kali ini. Sekian - Arahan Ust Isma

2 comments:

ibnubaba_04 said...

pandai la awak nk bodek saya..hehe..ape2 pon..penulisan yang bagus dan menarik..isteri saya cakap, dia minat baca blog nazrul..hehe

hahaha..kita benarkan luar dan dalam kelantan bwk tepon..tapi kena simpan dengan warden..hehe

Naz Roll said...

huhu.. bagos2.. hahah

err.. ust ade isteri ker?
x taw lak.. muahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...